foto1

Fairfood

Fairfood is een campagne- en lobbyorganisatie zonder winstoogmerk, die de consument aanspoort en in staat stelt faire producten te eten en drinken. Dit zijn producten waarvan de productie en verhandeling bijdragen aan de bestrijding van honger en armoede in ontwikkelingslanden, en aan de verduurzaming van productieketens. Kortom: eat fair, beat hunger.

Wat noemt Fairfood fair?
Fairfood is relatief eerlijk. Fairfood beoordeelt een product als fair wanneer het bovengemiddeld duurzaam is of meer vooruitgang boekt dan zijn concurrenten. Faire producten zijn dus niet per definitie perfect geproduceerd of verhandeld, maar ten opzichte van hun concurrenten zijn ze beter voor mens, milieu en economie. Fairfood vergelijkt mainstream producten op fairness, dit zijn dus producten die ook Gras Horeca in haar assortiment gebruikt.

Omdat de oorzaken en daarmee ook de oplossingen voor de honger voor een belangrijk deel liggen in het handelsbeleid van het Westen. Dus als publiek, politiek en bedrijfsleven zich allemaal hard maken voor een structurele aanpak kan er iets veranderen! Want het lijkt misschien een utopie, maar het kan echt: de honger voor een groot deel oplossen! Middels faire producten!

logofairfood

Gras Horeca 2009 I contact I algemene voorwaarden I designed and built bij TWiN design

item4

HOME    ORGANISATIE    VACATURES    REFERENTIES    NIEUWS     FAIRFOOD    CONTACT

logo1